BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха Видинския панаир

Откриха Видинския панаир

С шествие на духови оркестри започнаха събитията от богатата панаирна програма, която ще допринесе търговското изложение да се превърне в незабравимо преживяване.

Шествието тръгна от Художествената галерия през Крайдунавския парк към панаирния комплекс, който е разположен в бившето военно поделение до крепостта „Баба Вида“. Там бе организирано надсвирване, каквото за пръв път се провежда в рамките на Видинския панаир. Своите умения показаха оркестри от Видинско и от Сърбия. На сцената, в продължение на един час музикантите демонстрираха своето майсторство.
Сред зрителите, които ги аплодираха, бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, председателят на Общинския съвет Генади Велков, заместник-кметът Борислава Борисова, секретарят на Общината Валери Димитров. Заедно с тях бяха и гостите, поканени за официалното откриване на панаира, сред които заместник областният управител на Видин Илия Каменов, председателят на Окръжния съвет на Долж (Румъния) Козмин Василе, председателят на Румънско-френската търговска камара Кристиан Нисипашу, кметът на Община Калафат (Румъния) Дорел Митулецу, общинският съветник от Община Княжевац (Сърбия) Владан Радованович, кметове на общини от област Видин и др.
След края на надсвирването Видински панаир 2021 беше официално обявен за открит. Моментът бе ознаменуван от пищна заря в небето над Видин. Програмата продължи с концерт на Гъмзата брас шоу.
През първата панаирна вечер посетителите имаха възможност да се издигнат с въздушен балон и да видят района на панаирния комплекс от птичи поглед. Атракцията бе осигурена в рамките на изпълнявания от Община Чупрене проект „Организиране и провеждане на информационна кампания за НАТУРА 2000 зоните на територията на област с административен център Видин“. Освен това на самия панаир бе разположен шанд с информационни и рекламни материали за проекта, сред които и за Община Видин.
С организирането на панаира се продължава една традиция, която е на повече от 120 години. Счита се, че неговото начало е поставено през 1898 година и с известни прекъсвания през различни периоди, е съхранен до днес. Община Видин вложи много усилия и ресурс, за да подари на посетителите на това популярно събитие девет незабравими панаирни дни.
Тъй като тази година панаирът се провежда в условията на епидемична обстановка, Общината прави всичко възможно, за да опази здравето и безопасността на хората. Влизането в панаирния комплекс става само през централния вход откъм крепостта „Баба Вида“, където всяка вечер служители на Общината ще измерват температурата на посетителите, информират от местната администрация. Осигурени са също така предпазни маски и средства за дезинфекция. Община Видин отново призовава посетителите да бъдат внимателни, да спазват дистанция и да бъдат отговорни към себе си и към другите.

Припомняме, че работното време на търговското изложение е от 10:00 ч. до 2:00 ч. Утре (21 август, събота) вечерта на сцената в панаирния комплекс за жителите и гостите на Видин своите хитове ще изпълни една от най-обичаните поп-фолк певици – Ивана. Концертът е с начален час 20:00 ч. Преди това самодейци ще представят автентичния фолклор на видинския край.

Снимки:Община Видин

ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 1 536

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!