BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха паметна плоча на Апостола в село Делейна

В изпълнение на програмата за подготовка на Община Брегово за достойно посрещане на 150 годишнината от гибелта на Васил Левски и решение на Общински съвет-Брегово, на 25 юни в село Делейна беше тържествено открита паметна плоча на Апостола, която е четвъртата след селата  Куделин, Ракитница и Връв. Инициативата за монтиране на паметни плочи във всичките осем населени места е на Общински комитет „Васил Левски“, Общинска организация на офицерите и Пенсионерски клуб „Тимок“ – гр. Брегово, а изпълнението на проекта и финансовото осигуряване е дело на Общинската администрация.

Официални гости на събитието бяха Кремена Гогорицова –  зам.-кмет на Община-Брегово и представители на общински институции. Паметната плоча беше открита от Огнян Тончев – кметски наместник на с. Делейна  и Ангел Трифонов – председател на Общинската организация на офицерите от запаса.

Източник: Общобългарски Комитет „Васил Левски“

 

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!