BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОУ „Любен Каравелов“ отбеляза Деня на своя патрон с разнообразни инициативи и богата програма

ОУ „Любен Каравелов“ отбеляза Деня на своя патрон с разнообразни инициативи и богата програма

На празничния концерт, който се проведе в Актовата зала, присъстваха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, представители на Регионалното управление на образованието, директори на видински учебни заведения, учители, ученици, родители.

Борисова се обърна с приветствие към колектива и възпитаниците на училището и им пожела да бъдат все така успешни и инициативни и да носят с достойнство името на своя патрон. Тя поднесе на директора на ОУ „Л. Каравелов“ Любка Найденова поздравителен адрес от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков. „Създадено преди повече от един век, днес училището предоставя модерно съвременно образование, опиращо се на традициите и опита на квалифицираните преподаватели. Благодарение на усилията на ръководството и на целия екип на училището и с подкрепата на Община Видин са осигурени отлични условия за осъществяване на учебно-възпитателния процес“ – пише в адреса.

Любка Найденова благодари на всички за поздравленията и хубавите думи и изрази радостта си, че в ОУ „Л. Каравелов“ се подготвят успешни деца, които продължават образованието си след 7 клас в други видински училища и там отново се нареждат в първите редици на състезания, конкурси и олимпиади.

С тържествен водосвет след концерта бе открит официално училищният STEM център за природни науки, изследвания и иновации, реализиран по Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“. Директорът на учебното заведение заяви, че намерението на ръководството е този център да бъде отворен целогодишно, така че учениците да могат да оползотворяват пълноценно свободното си време.

STEM центърът е разположен на 4-тия етаж в училищната сграда, където са ситуирани и 6 учебни зали, разполагащи с интерактивен дисплей. Гостите имаха възможност да видят отделни елементи от занятие, замислено като интердисциплинарно и работата на екипи, които извършват различна изследователска дейност.

Посещения: 772

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!