BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Позицията на финансовия министър за есемесите на Божков

Позицията на финансовия министър за есемесите на Божков

Днес Божков, който е с повдигнати 11 обвинения и е в чужбина, пусна два поста във фейсбук на две съобщения, съобщи Novini.bg

Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените есемеси, Министерството на финансите излезе с позиция, която е публикувана на сайта на ведомството.

Те припомнят, че министър Владислав Горанов на брифинг в Народното събрание миналия петък, 8 май, коментира и изрази своята позиция относно твърденията на г-н Божков.
Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна, съобщават от МФ.

Припомняме, че на 8 май министърът на финансите призова Васил Божков първо да си плати дълговете към държавата, вместо да отправя необосновани обвинения.

„През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той е нарушавал или негови служители Закона за хазарта, като е декларирал и допускал внасянето на по-малко такси. По този начин загубата за бюджета се изчислява на 700 милиона заедно с лихвите“, посочи тогава Горанов.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 114

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!