BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Празници в град Дунавци и село Динковица

Заместник-кметовете на Община Видин Десислава Тодорова и Светослав Скорчев бяха официални гости на откриването на традиционния панаир на град Дунавци, който тази година се проведе на 4 и 5 юни. Поздравление от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков и от свое име поднесе Десислава Тодорова. Тя връчи на кмета на град Дунавци Димчо Скорчев поздравителен адрес. „Използвам хубавия повод, за да Ви поздравя за енергията и усилията, които полагате, за да продължи да се развива общественият живот в Дунавци. Празници като днешния са възможност хората да се веселят заедно и да създават полезни контакти. А когато хората живеят задружно, те по-лесно се справят с предизвикателствата и обединяват сили за подобряване на облика на своето родно място. Затова съм сигурен, че всички Вие и занапред ще бъдете грижовни стопани на град Дунавци и ще преобразявате неговия облик“, пише в поздравителния адрес от видинския кмет.

Откриването на панаира продължи с кратка програма. Първи на сцената излязоха домакините. Децата от Основно училище „Христо Ботев“ – гр. Дунавци пяха песнички и рецитираха стихчета, а след тях популярни народни песни представиха певиците от група „Росен здравец“. Със свои изпълнения се включиха и самодейци от видинските села Иново и Антимово, съставът към Народно читалище „Феникс-2020“ – гр. Дунавци, както и индивидуални изпълнители. А по-късно за жителите и гостите на Дунавци пя народната певица Айшенур.

На 4 юни се проведе и традиционният събор на село Динковица. Гост на събитието беше секретарят на Община Видин Валери Димитров. Той поздрави жителите на населеното място и връчи на кметския наместник Любчо Димитров поздравителен адрес от видинския кмет д-р Ценков, в който пише: „Радвам се, че хората тук обединяват усилия, за да преобразяват своето родно място и заедно да се справят с житейските предизвикателства. Сигурен съм, че както и досега, всички Вие ще бъдете добри стопани на село Динковица, за да се радвате на плодовете на своя труд! Нека във всеки дом да има здраве, разбирателство и благоденствие!“.

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха Градският духов оркестър и Ансамбълът за фолклорни песни и танци „Дунав“. Празникът в Динковица продължи с жива музика на площада на селото.

 

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!