BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Празници в Покрайна и Новоселци

На 11 и 12 юни жителите на Покрайна честват празника на селото – „Свети Дух“ (Русале). на 11 юни бе даден стартът на празничната програма. Сред официалните гости на събитието бе секретарят на Община Видин Валери Димитров, който поздрави кмета на Покрайна Валентин Маринов и жителите на населеното място: „За мен е изключително удоволствие да съм тук сред Вас. Бих желал от името на цялото ръководство на Община Видин и от свое име да Ви пожелая прекрасен празник, да сте здрави, още дълги години да празнувате винаги заедно и с общи усилия да продължавате тези прекрасни традиции“.

След приветствията започна и фолклорната програма, в която се включиха самодейци от читалището в село Покрайна, както и от региона. На своя празник Покрайна посрещна и гости от Румъния – Ансамбъл „Ропота“ от Чупречени Ной. А под звуците на духова музика на площада на село Покрайна се извиха кръшни хора.

По-рано  същия ден Валери Димитров посети традиционния събор на Новоселци. Кметът на селото Цеца Велкова посрещна гостите с питка хляб и мед. Секретарят на Общината поздрави жителите на Новоселци с празника и им пожела да бъдат здрави и успешни, да са все така задружни и добри стопани на своето село. Валери Димитров връчи на Цеца Велкова поздравителен адрес от кмета на Видин д-р Цветан Ценков.

На събора в Новоселци се включиха самодейни състави от региона, които показаха красотата на българския фолклор.

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!