BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Представиха литературен сборник „Белоградчик градът-поезия”

В Младежки дом – Белоградчик бе представен литературният сборник „Белоградчик градът-поезия”. Дело на Литературния клуб към Народно читалище „Развитие – 1893 г.”, сборникът най-сетне сбъдва мечтата на членовете на клуба да издадат своя книга.

Наташа Младенова сподели с присъстващите, че организацията по създаването на сборника е започнала в началото на творческия сезон 2022/2023 година. В своя завършен вид книгата включва 107 произведения на 48 автори. С представянето на сборника се поставя и началото на честванията по случай 130-тата годишнина от създаването на НЧ „Развитие – 1893 г.” Г-жа Младенова сподели, че книгата е посветена и на патрона на Литературния клуб – Георги Савчев. През месец октомври ще се отбележат 140 години от рождението му.

Мартино Милчев и Гергана Йолова – възпитаници на Детски комплекс Белоградчик, рецитираха някои от стихотворенията пред събралата се публика. Дадена бе възможност на всички присъстващи автори лично да прочетат своите произведения.

В края на вечерта Н. Младенова отбеляза: „С тази книга оставяме малка следа след себе си. Тя е първа стъпка, но ще бъде последвана от нови такива, каквото е и желанието на членовете на клуба.”

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!