BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президентът: Нека днес да почетем онзи, който изрича истината и не се примирява с произвола

Президентът: Нека днес да почетем онзи, който изрича истината и не се примирява с произвола

С единството на меч, дух и слово България устояваше на бурите и се възраждаше неведнъж през своята многовековна история. И в най-тежки времена българският войник винаги е бил последната и самоотвержена преграда в защита на отечеството. Извоювала бляскави победи, Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност.

Това заяви държавният глава Румен Радев по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, предаде Novini.bg.
„Нека не забравяме, че сме в дълг пред онези, които влизаха в бой и загиваха с едничката надежда за бъдещето на България“, каза още президентът.
„Нека Свети Георги Победоносец ви закриля“, заяви той.
„Успешни поколения не се постигат със страх и поклонение, а със сила и дързост. Нека днес да почетем онзи, който изрича истината и не се примирява с произвола. Скъпи млади българи, вие ще трябва да успявате там, където ние днес не успяваме. Бъдете дръзки и помнете, че във вас тече кръвта на поколения смели българи“, категоричен бе държавният глава.
„Живеем във все по-неспокоен свят, в който суверенитетът и сигурността ще чертаят бъдещето на нацията. Българската армия пое по дългоочаквания път на модернизация, по този път обаче няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване“, добави Радев.
„Съвременното въоръжение е крайно необходимо, но трябва да се придобива при ясни процедури и единен подход към видовете въоръжени сили. Решенията за националната сигурност не бива да се оставят единствено в ръцете на политиците“, подчерта Радев.
Той завърши с думите: Скъпи сънародници, пожелавам ви светъл християнски празник. Честит Ден на храбростта!

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 27

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!