BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пускат централните фонтани в Монтана тази неделя

Пускат централните фонтани в Монтана тази неделя

В Монтана започва усилено косене и миене на улиците по график преди предстоящите Великденски празници, съобщи кметът Златко Живков. Пред журналисти той разказа къде продължава възстановяването на междублокови пространства, зелени площи и паркинги.

Работата е съобразена с интересите на гражданите. Повече от 40 искания за постъпили до кмета за поставяне или смяна на пейки пред жилищни блокове. Половината от тях вече са изпълнени. През почивните дни ще бъде пуснат централния фонтан на площад Жеравица. Двата по-малки в градската градина и на площад „Алеко Константинов” вече работят. След изрязването на големите храсти и подмяната на осветлението в Слънчевата градина ще бъдат възстановени веригата от пана, върху които бяха представени фотоси от фестивалите на Монтана.

В парка на храм Свети Дух се изпълняват ремонтни дейности на фонтани, настилка, осветление и детския кът. Общината е осигурила за най-големия си храм оборудване и обзавеждане за организиране на трапезария, уточни още кметът Живков.

От 20 април ще бъде спряно отоплението на административните и обществени сгради, които са на издръжка на общината, с изключение на детските ясли и градини, заяви Живков.

Снимка:Община Монтана

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 9

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!