BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ротари клуб – Берковица дари мултифункционален ехограф на болницата в града

Ротари клуб – Берковица дари мултифункционален ехограф на болницата в града

Ротари клуб – Берковица изпълни проект DG1904 за подобряване на детското здраве, превенция и качествено лечение на заболявания на дихателните пътища, като дари на детско отделение на МБАЛ – Берковица мултифункционален дигитален ехограф, електрическа аспирационна помпа (вакуум аспиратор) и 2 броя инхалатори, съобщават от пресслужбата на града.

В момента се провежда обучение на медицинския персонал за работа с ехографа. Основната целева група по проекта са децата на територията на община Берковица, община Вършец и община Георги Дамяново – потенциални пациенти в детско болнично отделение на МБАЛ – Берковица (0-18 г.).
През последните години се увеличи броят на респираторните заболявания, както и рискът за преминаването им в хронични такива. Използването на съвременна и качествена апаратура за лечение е основна предпоставка за повишаване здравето на децата и елиминиране на риска от хронични заболявания. С модерния ехограф ще се извършват бърза и точна диагностика, която в редица случаи е решаваща за спасяването на детски живот.
Наличието на съвременната и качествена апаратура за лечение ще допринесе за повишаване здравето на децата, елиминиране на риска от хронични заболявания, превенция и качествено лечение на заболявания на дихателните пътища.

Снимка:Община Берковица

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 27

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!