BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Село Стубел има ново игрище за малки и големи

Мини футболни вратички,  баскетболен кош на тополата, пързалка, пясъчник, кътчета за отдих с масички и пейки, заобиколени от високи  дървета – така изглежда новата комбинирана площадка в село Стубел. Тя се намира в така наречената Корейска махала и е изградена със средства от фонда за местни инициативи на община Монтана. Успешното приключване на проекта бе отпразнувано от десетки жители и гости на селото.

Кметът на Монтана Златко Живков бе посрещнат с хляб и сол на тържеството. Той подари на малките спортисти от Стубел две футболни топки и една баскетболна.

„Не мога да повярвам, че  това място, което бе обрасло с бурени и храсти, сега изглежда така. Радвам се на постигнатото, защото тук има много деца и младежи, които спортуват”, заяви Живков. Той допълни, че проектът, на стойност 3 000 лева е бил само началото. Още близо 7 хиляди лева са инвестирани за благоустройствени дейности и оборудване на  спортната площадка.

„Изграждането  беше по-трудно отколкото си представяхме, казах на откриването  Емилия Григорова – кмет на Стубел. След като разчистихме терена, трябваше да го изравним и тогава много хора  се включиха доброволно, работиха с желание. Надявам също така с желание да се грижим за него и от тук да тръгнат състезатели, които да разнесат славата на Стубел като Стефан Найденов – Доктора*.

„Това е вторият проект, които се финансира в Стубел със средства от Фонда за местни инициативи” , заяви Емилия Лисичкова председател на платформа Агора. / Фондът в община Монтана бе създаден по проект на АГОРА, с подкрепата на фондация „Америка за България”/ Основната идея, която ни е водила в това начинание е, че тези проекти не само подобряват средата, но и сплотяват общността. Всичко това е сърце, труд и желание за промяна, допълни Лисичкова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!