BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Скоро: „Коронашоу“ на сцената на крепостта „Баба Вида“. Създават още един културен институт във Видин?

Скоро: „Коронашоу“ на сцената на крепостта „Баба Вида“. Създават още един културен институт във Видин?

От 1 юни видинският театър ще бъде самостоятелно юридическо лице, второстепенен разпоредител с бюджет.

На 20 май е била назначена и проведена приемателна комисия за обект „Консервация, реставрация и експониране на Общинския драматичен театър „Вида“ и подписан приемателен протокол образец 16, без забележки. Очаква се в кратък срок и издаване на Разрешение за ползване на сградата от РДНСК – Видин.

Видинският театър изглежда много хубав и приветлив, след обновяването му, но в момента състава на театъра се подготвя, в съответствие с изискванията на извънредната обстановка заради COVID-19, комедийно „Коронашоу“, чиято премиера ще бъде на сцената на Летния театър в крепостта „Баба Вида“ между 10 и 15 юни.

Това стана ясно по време на днешна пресконференция по повод Драматичният театър във Видин променен на общински културен институт, както и трябва да бъде, заяви директорът на театъра Дейвид Славчев. Той изрази радостта си от този факт и подчерта, че сега вече ще може да се кандидатства с пиеси по проекти към Министерството на културата, по европейски програми и за трансгранично сътрудничество. „От това печели театърът и общността, защото ще имаме възможност с повече пари да правим по-хубав театър, да каним по-скъпи режисьори и да се чуе за този театър в България“.
Плановете са театърът да играе представления и извън Видин.
„Общинското ръководство се радва, че колективът на нашия театър си поставя такива амбициозни цели“ – каза Борисова и призова гражданите да посещават представленията и да подкрепят видинските актьори.

Заместник-кметът съобщи още, че ще бъде създаден още един културен институт, който ще включи ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“, Градския духов оркестър и част от направление „Култура“ в Община Видин. Предложението за това ще бъде внесено за разглеждане на предстоящото заседание на Общинския съвет, информират от местната администрация.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 172

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!