BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стотици хора сe събраха в центъра на Монтана за откриването на първия фермерски пазар

В първия фермерски пазар участват близо тридесет производители от региона и страната. Очакват се поне 2000 посетители в традиционния за града пазарен ден – понеделник. Открай време в Монтана в първия ден от седмицата пристигат  хора от близо и далеч, заради по-богатия  избор на стоки и продукти, а днес възможностите има ще са още по-добри.

Събитието бе открито от кмета на Монтана Златко Живков, председателя на Общинския съвет Иво Иванов, областния управител Валери Димитров, управителя на Технологичния парк Надя Младенова и главния експерт по търговия в община Калина Асенова.

„Ще продължим да работим за все по-доброто представяне на фермите със сертифицирано качество на продуктите  от региона и страната, заяви кметът Живков. Той уточни, че интересът на хората е голям и затова ще има и следващ фермерски пазар, най-вероятно на  празника на Монтана – деня на Свети Дух, които тази година е на 5 юни.  „Монтана е място с много добре развита икономика и общината работи с изключителни темпове, независимо от това, което се случва в парламента“, каза още Живков и благодари на всички участници и посетители.

Днес в центъра на Монтана малки и средни производители, предложиха изобилие от  млечни и местни  продукти, различни видове  брашно, хляб, вино, бира, безалкохолни билкови и плодови сокове и сиропи, мед, тахани, халви, сурови ядки, песто и зеленчукови разядки, сладкарски изделия, цветя, и други.

Първият фермерски пазар в Монтана бе открит с изпълнение на танцов състав „Ситница“, а самодейците от читалищата на селата Горно Церовене и  Белотинци приготвиха традиционни за региона ястия за гостите.

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!