BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Уволниха здравния министър на Румъния

Уволниха здравния министър на Румъния

Румънският премиер Флорин Къцу уволни днес здравния си министър, като каза, че иска да укрепи доверието в държавните институции, докато се борят с пандемията от Covid-19, предаде Ройтерс.

Този ход обаче създава потенциална опасност за десноцентристкото правителство, отбелязва агенцията.

Уволнението на здравния министър Влад Войкулеску бележи първата значима промяна в управляващата коалиция след парламентарните избори през декември. След вота коалиция формираха либералите на Къцу, десноцентристкият Съюз за спасение на Румъния – ПЛЮС (ССР-ПЛЮС), който подкрепя министъра, и Демократичният съюз на унгарците.

Трите формации разчитат на около 56% от местата в парламента, но това мнозинство зависи от съгласието между лидерите им по управленски въпроси.

„Винаги съм казвал, че за да имаме успех в битката с пандемията, е необходимо доверие в институциите“, каза Къцу след уволнението на министъра.

„За да бъде осигурено доверие в държавните институции, реших да направя промени във върха на здравното министерство. Аз силно вярвам в правителствената коалиция“.

Къцу не даде повече подробности.

Войкулеску (37 г.), който е икономист, бе обещал да направи здравеопазването и държавните болници по прозрачни, но това се натъкна на съпротива от политици и политически назначения на шефове на болници.

Снимка:Румънски премиер Флорин Къцу

Източник:БНР

Посещения: 25

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!