BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Целият персонал на детските градини във Видин ще бъде изследван за COVID-19

Целият персонал на детските градини във Видин ще бъде изследван за COVID-19

По инициатива на областния управител Момчил Станков, след проведен разговор с директора на Регионалната здравна инспекция д-р Владински и заместник-кмета на Видин Борислава Борисова, стана ясно, че целият персонал на детските градини във Видин ще бъде изследван за COVID-19, съобщават от Областната администрация.

Основният мотив за иницииране на тестването е оказаната помощ в борбата с коронавирус на част от медицинския персонал на детските градини. Очаква се в началото на следващата седмицата да започне вземането на пробите. Предвид това се планира отваряне на детските заведения в началото на юни.
„Сега, когато поетапно се разхлабват мерките, не можем да рискуваме живота и здравето на децата в детските градини. Искам да успокоя и родителите, че ще направим всичко възможно за недопускане разпространяването на коронавируса. Припомням, че вече трети ден няма новорегистрирани случаи в областта. Все пак призовавам нашите съграждани да спазват всички противоепидемични мерки“, каза Момчил Станков.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 157

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!