BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зам.-кметът Десислава Тодорова участва в отворен диалог с младежи от Община Видин

Зам.-кметът Десислава Тодорова участва в отворен диалог с младежи от Община Видин

Събитието, което се проведе вчера / 24 юни/ в Културен център „Жул Паскин“, се организира от Национален младежки форум със съдействието на Община Видин и е част от т.нар. Диалог на ЕС по въпросите за младежта. Заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова коментира, че Община Видин влага много усилия да създаде по-добри условия за младите хора. Пример за това е подобряването на спортната инфраструктура в града. В края на миналата година е получена подписка от 500 младежи с молба да бъде изградено баскетболно игрище в района от Речна гара до Колодрума. Искането на младите хора бе удовлетворено и Общината е заложила проектирането на инвестиционен проект за изграждането на обекта. Очаква се проектът да бъде финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Сърбия. Тодорова представи и как ще изглежда бъдещото спортно съоръжение. Заместник-кметът припомни, че са осигурени средства и за подобряване на енергийната ефективност на Гребната база. Заместник-кметът изтъкна, че Община Видин се грижи и за образователната инфраструктура, посочвайки цялостното реновиране на някои видински училища като ППМГ „Екзарх Антим I”, СУ Цар Симеон Велики“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“.
„От Вас очакваме да чуем дали вървим в правилната посока, от какво имате нужда и как бихте искали Вие да влезете повече в процеса на вземане на решения“ – с тези думи се обърна към младите хора Десислава Тодорова.
По време на събитието бяха изказани мнения и препоръки по актуални теми.
Диалогът на ЕС по въпросите за младежта е механизъм за комуникация между младите хора и създателите на политики, като той се осъществява в рамките на стратегията на ЕС за младежта. Този механизъм позволява на младежи от цяла Европа да участват в процесите на вземане на решения на най-високо ниво и да задават дневния ред на политиката за младежта на континента. Диалогът се базира на 18-месечни работни цикли, като всеки един е посветен на различна тематична цел. Целта е да бъдат обхванати всички млади хора, включително тези с по-малко възможности и тези, които в момента не са активни и приобщени.
Национален младежки форум е най-голямата младежка платформа в България, която обединява в състава си над 30 младежки организации от цялата страна. Пълноправен член е на Европейски младежки форум и активен партньор на национални и европейски институции в изграждане и застъпничество за младежки политики.

Посещения: 344

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!