BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Регионален исторически музей – Видин с ново оборудване

Регионален исторически музей – Видин спечели и реализира множество дейности по проект „Закупуване на оборудване за фондохранилищата на Регионален исторически музей – Видин“ с Рег. № 45-00-505/24.10.2023 г., финансиран от Министерството на културата. Целта на проекта бе да се създатат подходящи условия за съхранение на културните ценности и фондохранилищата на музея да отговарят на законовите изисквания и нормативна база, да се осъвремени оборудването и да се улесни работата на музейните специалисти. Субсидията от страна на Министерство на културата е в размер на 16 830,89, а собственият принос е 510 лв. Партньор по проекта е Община Видин.


При реализирането на Проекта бяха закупени 7 влагоабсорбатори, 5 стълби с различни височини, 4 броя четерикрилни гардероби, 19 стелажа, 10 скрина, 60 архивни кутии, както и бяха ушити 80 бр. торби за съхранение на дрехи и тъкани (сукмани, алини, килими, черги и др.). Изработени бяха и шкафове за съхранение на оръжие.
При осъществяване на дейностите по проекта бе стимулиран местният бизнес, тъй като всички материали и мебели са закупени от магазини, офиси и ателиета в града. Така отделите Етнография, Археология, Нова и Най-нова история имат вече своите по-модерни фондохранилища и възможности за опазване на съкровищата, които притежават.

Материалът Регионален исторически музей – Видин с ново оборудване е публикуван за пръв път на Видин Вест.

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!