BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сдружение „Есперо“ стартира проект за младежка ангажираност в устойчивото развитие

Сдружение „Есперо“ с радост обявява старта на нашия нов проект „Международна мрежа „Зелени посланици“, който цели да ангажира младежите в усилията за опазване на околната среда. Проектът, регистриран под номер 2024-1-BG01-KA210-YOU-000252801, е част от програмата КД2/ Младеж/ Малки партньорски проекти и обединява млади активисти и организации от различни държави.

Този проект предоставя уникална възможност за участниците да споделят знания и опит в областта на екологията и устойчивото развитие. Чрез транснационално сътрудничество младежите ще имат възможността да се срещнат с различни култури, навици и работни подходи, което ще обогати техния опит и перспектива.

Сред oсновните акценти на проекта е създаването на цифрова платформа за неформално екологично обучение. Тази платформа ще предлага ресурси и обучения, които ще помогнат на младите хора да развият своите умения и да станат активни посланици на устойчивите инициативи в своите общности. В допълнение, ще проведем семинари и работилници за обмен на добри практики, както и изследвания за нагласите на младежите по отношение на екологичните предизвикателства.

Сдружение „Есперо“ работи в тясно сътрудничество с DAGDER, което ще осигури ефективно управление и разпределение на отговорностите. Всеки член на екипа ще се фокусира върху специфични области на експертиза, а съвместната работа ще улесни постигането на качествени резултати.

Проектът „Международна мрежа „Зелени посланици“ е важна инициатива, която не само ще ангажира младите хора, но и ще допринесе за изграждането на устойчиво бъдеще. Вярваме, че чрез сътрудничество и обмен на идеи можем да постигнем значителен напредък в опазването на нашата планета.

Призоваваме всички младежи и организации, които желаят да участват в проекта и да станат част от движението за устойчиво развитие, да следят нашите новини и да се ангажират активно в предстоящите дейности.

Проектът „Международна мрежа „Зелени посланици“ предлага вълнуваща възможност за младежите да развият своите умения и да се ангажират с важни екологични въпроси на местно и глобално ниво.

 

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения принадлежат изцяло на техния автор и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на НА „ЦРЧР“. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито предоставящият орган.

Материалът Сдружение „Есперо“ стартира проект за младежка ангажираност в устойчивото развитие е публикуван за пръв път на Видин Вест.

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!