BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

4 млн. лв. санкция на Община Видин заради нарушения при изграждане на Пречиствателната станция

4 млн. лв. санкция на Община Видин заради нарушения при изграждане на Пречиствателната станция

Върховния административен съд окончателно потвърди наложената на Община Видин финансова корекция в размер на 25% от допустимите за финансиране разходи по договора за втория етап от изграждането на Пречиствателната станция за отпадъчни води, съобщиха от пресцентъра на Община Видин.

Договорът за втория етап е подписан на 4.10.2017 година между „Хидрострой“ АД и тогавашния видински кмет Огнян Ценков, а стойността му е близо 18 млн. лв. с ДДС. Санкцията, определена от Управляващия орган, е заради неправомерно отстраняване на един от участниците в проведената процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи – становище, което и магистратите от ВАС потвърждават със съдебно решение от 9.08.2022 г.

Заради грешки на предходното ръководство Общината сега губи 4 млн. лв.

В момента в Административен съд – Видин се разглежда друго дело във връзка с наложена на Община Видин санкция по проекта за изграждане на Пречиствателната станция, само че за първия етап. Ако тя също бъде окончателно потвърдена, общият размер на финансовата загуба за Общината – по първа и втора фаза на проекта, ще стане над 10 млн. лв.

Посещения: 672

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!