BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

54 нови положителни проби на Covid-19 у нас, 5 от тях са на деца (Видео)

54 нови положителни проби на Covid-19 у нас, 5 от тях са на деца (Видео)

1865 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Броят на починалите е 84, а 401 са излекуваните.
54 са последните положителни проби за последните 24 часа. 20 от тях са в болница.

Тези данни изнесе секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.
Той съобщи, за нови 17 души излекувани. От ВМА-1, от амбулаторните под наблюдение подадени от РЗИ-София са 12 и Сливен-2, Бургас и Кърджали по 1 пациент. Добрата новина, която съобщи доц. Димов е, че за последното денонощие няма нито един смъртен случай.
Случаите са констатирани в областите София-28 случая, Ямбол-9, Пазарджик-3, Плевен-4, Благоевград-3, Варна-2, Сливен-2, Пловдив, Силистра и Стара Загора по 1 случай.
Най-много заразени до момента има в София – 807 души.
От всички 1865 констатирани с COVID-19 – 913 са мъже и 951 са жени.
355 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 43 от тях са в интензивни структури.
Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.
5 нови случая са установени при деца между 7 и 18г. Те са в Плевен-2, София-1, Благоевград и Пазарджик по 1. Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 201 души. 9 са новите положителни проби, от тях лекари-5, един фелдшер и един кинезитерапевт.
8 от случаите са в столични болнични заведения и един случаи в Ямбол.

За последните два дни в област Видин няма нов констатиран случай на заразата.
Потвърдените случаи на коронавирус в област Видин до момента са 161, като 43 от тях са медицински служители. Девет пациенти, положителни за COVID-19, са починали. 12 лица са излекувани, в това число лекар и медицинска сестра. Вчера на брифинг областния управител на Видин съобщи, че видинските лекари работещи в различни болнични структури са отказали да бъдат доброволци в областната болница. Момчил Станков отправи апел към тях за спешна нужда от помощ на медицинския персонал на МБАЛ „Света Петка“. Медиците от болницата са на предела на силите си.
Областният съобщи, че е поискал помощ от армията за дезинфекция на болницата. По думите му вирусът продължава да се разпространява на територията на болничното заведение и това го накарало да потърси спешна помощ от министъра на отбраната. На брифинга стана ясно още, че кметът д-р Цветан Ценков има готовност да стане доброволец във видинската болница.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 278

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!