BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бебе с антитела срещу COVID-19 се роди в Пазарджик

Бебе с антитела срещу COVID-19 се роди в Пазарджик

28-годишна жена от Пазарджик, която се е заразила с коронавирус в последния триместър на бременността, е родила бебе с антитела срещу вируса.

Момиченцето се ражда чрез цезарово сечение на 5 януари в 9.17 часа в Родилно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Бебето тежи 2750гр. и е с дължина от 46 см.

В дежурния екип, водил раждането, са участвали акушер-гинеколозите д-р Иван Китов и д-р Иво Цанов, специализантът- д-р Лучия Арбалиева,операционната акушерка Виолета Нориева и анестезиологът д-р Иван Харизанов. Неонатологът по време на операцията, който поема новороденото е д-р Величка Богданова.

Д-р Иван Китов и д-р Иван Харизанов са и лекарите, които проследяват заболяването с COVID-19 и лекуват бременната жена, докато е болна.

Няколко дни тя поддържа температура над 38.7 градуса, има и кашлица, която също трябва да бъде овладяна. Двамата лекари успяват да излекуват 28-годишната пазарджиклийка преди да постъпи за раждане в АГО на МБАЛ-Пазарджик.
Поради факта, че родилката е преболедувала коронавирусната инфекция д-р Китов преценява, че раждането трябва да е чрез цезарово сечение.

Бебето се ражда в добро състояние, но има известно изоставане в теглото и размера заради ковид инфекцията на майката, която нанася промени и в плацентата.

Направеният след раждането антигенен тест показва наличие на IgG антитела, което означава, че бебето е имало среща със SARS-CoV-2.

Предстои да му бъде направено и количествено изследване за антитела срещу SARS-CoV-2.

Снимката е илюстративна

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 65

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!