BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Без Коледна програма и литийно шествие за Никулден във Видин заради Covid-19

Без Коледна програма и литийно шествие за Никулден във Видин заради Covid-19

По традиция в навечерието на празника Никулден започват и проявите, свързани с посрещането на Коледа и Нова година. В усложнената обстановка заради COVID-19 и с оглед спазване указанията в заповедта на министъра на здравеопазването от 25.11.2020 г., тази година Община Видин отменя предвидените събития. Целта е да не се създават предпоставки за събиране на повече хора и условия за разпространение на заразата, съобщават от пресцентъра на общината.

Въпреки тежката ситуация, за да създаде празнична атмосфера и да вдъхне надежда на хората, Община Видин и сега ще украси голямо коледно дърво на площад „Бдинци“. Без да бъде проведено обаче специалното тържество, което събира стотици деца около елхата.

Няма да се състои и обичайното литийно шествие в Деня на св. Николай Мирликийски Чудотворец – 6 декември, което се организира съвместно с Видинска света митрополия, Пристанище Видин и Сдружение „Усмихни се с нас“. На празника в едноименната църква в града ще бъде отслужена тържествена света литургия и запалено корабното кандило. Службата ще бъде отворена за вярващите, при строго спазване на противоепидемичните мерки.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 78

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!