BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 2 000 проверени МПС-та и 455 нарушения установени по време на акция в област Монтана

Близо 2 000 проверени МПС-та и 455 нарушения установени по време на акция в област Монтана

Установени са 455 нарушения.
Близо 2 000 МПС са проверени в област Монтана в акция за използването на колани от пътници и водачи в автомобилите, детски столчета за превозваните в колите деца и каски – за водачите на дву и триколесни МПС.

Специализираната полицейска операция бе проведена в цялата страна от 15 часа на 4 юни до 15 часа на 10 юни.
В област Монтана служителите на „Пътна полиция” са извършили проверки на 1 995 МПС, от които 1 147 МПС с пътници на предни седалки, 366 МПС – с пътуващи на задни седалки и 173 МПС, превозващи деца.

В хода на акцията са проверени и 30 моториста. Всеки четвърти от проверените е санкциониран – наложени са 455 санкции. Глобени са 296 водачи, 33 пътници на предните седалки и 38 пътници на задните седалки. Общият брой на глобените възрастни е 335. В хода на акцията са установени и още 396 други нарушения на ЗДвП.
Съгласно Закона за движение по пътищата, санкцията за непоставен колан или каска от водач е 50 лева. За пътник санкцията е същата, но затова, че не е използвал обезопасително средство, със същата сума се глобява и водачът. По същия ред се санкционират водачите и за превоз на дете без обезопасително столче. Следва шофьорите да знаят, че освен финансова санкция, е предвидено и отнемане на контролни точки.

Снимката е илюстративна

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 24

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!