BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България в червения списък на Германия заради пандемията

България в червения списък на Германия заради пандемията

Германското правителство обяви Хърватия, Словения, Унгария, България и Кипър за високорискови райони в условията на пандемия, което означава, че влизащите в Германия от тези страни ще трябва да се подлагат на карантина, освен ако покажат скорошен отрицателен резултат от тест за коронавирус, предаде БТА, цитирана от Novini.bg.

Включени са и нови италиански региони, така че вече почти цялата страна попада в списъка. Извън остава само южната област Калабрия.

От днес цяла Австрия е в червения списък на Германия заради пандемията от новия коронавирус, съобщи институтът „Роберт Кох“ в Берлин.

Предупреждението да не се пътува освен в много наложителни случаи ще влезе в сила в полунощ. Влизащите от Австрия ще се подлагат на задължителна карантина, която може да бъде отменена, ако влизащият представи отрицателен тест за коронавирус, направен до 48 часа по-рано.

Тази мярка на германското правителство ще засегне много сериозно зимния туризъм в Австрия.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 37

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!