BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българските граждани ще могат да гласуват в Турция и Молдова при спазване на здравните препоръки

Българските граждани ще могат да гласуват в Турция и Молдова при спазване на здравните препоръки

Дадено е разрешение от Министерството на външните работи на Турция за откриване на избирателни секции в задграничните ни представителства в Анкара, Истанбул и Одрин, както и в консулската канцелария на България в Бурса и в други помещения, разположени извън дипломатическите и консулските представителства, за провеждане на изборите за Народно събрание в България на 04 април 2021 година.

Външното министерство на Турция се ангажира да уведоми съответните компетентни институции в страната за предприемане на всички необходими мерки, съобщават от МВнР.

Молдовските власти също са изразили съгласие за парламентарните избори да се гласува в българското посолство в Кишинев и в Консулството ни в Тараклия.

Във връзка с епидемиологичната ситуация молдовските власти изискват от посолството ни да спазва и следва всички препоръки, издадени от Министерството на здравеопазването, труда и социалната защита на Молдова, както и съответните решения на Националната извънредна комисия за обществено здраве за контрол и предотвратяване на COVID-19, валидни за изборния период. В случай, че по време на изборите бъде обявено извънредно положение на цялата територия на Молдова или в определени части на страната, е задължително да се спазват правилата за поведение, установени от органите, които са обявили извънредното положение.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 11

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!