BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Важни новини за пенсионери, безработни и заплати

Важни новини за пенсионери, безработни и заплати

От 8 до 21 септември всички български пенсионери ще получат за втори пореден месец допълнителните 50 лв. към пенсиите си, които осигури правителството в подкрепа на най-уязвимите в условията на пандемията, информира премиерът Бойко Борисов от Фейсбук страницата си.

„Предстои да отпуснем тази помощ и за октомври месец на 2 120 000 пенсионери“, информира премиерът.

„С до 30% увеличаваме заплатите на служителите на НОИ, ангажирани с дейности за превенция на разпространението на коронавируса.

Те ще получат повишението до края на настоящата седмица. За целта отпуснахме допълнително над 5 милиона лева.

С над 30% ще се увеличи и минималното обезщетение за безработица, което ще обхване между 30 000 и 33 000 безработни средно на месец в периода от 1 октомври до 31 декември“, каза Борисов.

С 56,6 млн. лв. подкрепяме над 1800 земеделски стопани, които са отсрочили кредитите си и не могат да ги погасяват в условията на пандемията от COVID-19.
Финансовата помощ ще позволи на стопаните, отглеждащи едри и дребни преживни животни и картофопроизводители, да продължат земеделската си дейност и да не търпят загуби. Подкрепата изискваше нотификация от ЕК, затова благодаря на председателя й Урсула фон дер Лайен и на еврокомисарите. Само в рамките само на няколко дни те реагираха, за да може ние бързо да отговорим на проблемите, които кризата с коронавируса в момента ни създава.
Възложих на министър Танева и на министър Димитров заедно да работят за намиране на допълнителни източници на вода за селските стопанства, тъй като сушата е голяма и отсега трябва да мислим за следващата година.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 341

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!