BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Взети са 42 проби за коронавирус на деца от ЦНСТ във Врачанско

Взети са 42 проби за коронавирус на деца от ЦНСТ във Врачанско

Днес беше съобщено от Единния информационен портал за 3 нови случая на коронавирус в област Враца.

От Областна администрация Враца съобщиха, че е установено за два от случаите, че са чужденци работници по проект за газопровод „Балкански поток“ в област Видин и област Монтана. Не са пребивавали в област Враца през последните 14 дни. Информацията за двата случая е докладвана на съответните РЗИ-та, като данните от Националния информационен портал са пренасочени към съответните области.

Третият случай е на мъж на 36 г. от гр. Враца. Болният е диагностициран и хоспитализиран в СБАЛПФЗ-Враца. По данни от епидемичното проучване, лицето е насочено към лечебното заведение за болнична помощ от личния лекар. Установени са контактните лица и са предприети съответните противоепидемични и изолационни мерки.

За последните 24 часа, РЗИ – Враца е направила 42 проби в Център за настаняване от семеен тип за деца от 7 до 18 – годишна възраст в с. Борован. Пробовземането е по указание на Министерство на здравеопазването.

Положителните случаи на Коронавирусна инфекция в област Враца са 100, от които двама пренасочени към област Видин и област Монтана. 13 са активните случаи. Диагностицираните за домашно лечение са 12, 1 пациент е настанен в лечебно заведение. Излекуваните лица са 82, 3 са починали. Броят на лицата, поставени под карантина в област Враца са 23.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 40

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!