BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Видинската болница на предела на силите си! 70 пациенти обслужени за ден в Спешното

Видинската болница на предела на силите си! 70 пациенти обслужени за ден в Спешното

В болницата са разкрити 30% според заповедта на министъра, легла за Ковид. Това са 81 легло, от тях има свободни в момента 21-но. Д-р Владински каза, 37 хоспитализирани положителни пациенти, междувременно докато дойдохме до тук станаха 38. Другите са чакащи резултат, но са с голяма вероятност да са с Ковид-пневмонии или вирусни инфекции предизвикани от коронавирус. Положението е много сериозно, натовареността в болницата е голяма, потока към спешно отделение е много голям, което трябва да бъде прецизирано с общи усилия, имам предвид да се дадът допълнителни разяснения на хората от властта. Кога да пристигат в болница, кога да бъдат насочвани към болницата и към спешно отделение, където потока, който се оформя е невъзможно да бъде обслужен. Това каза преди минути на брифинг на Областния кризисен щаб в Областна администрация-Видин временно изпълняващия длъжността директор на МБАЛ“Св. Петка“ д-р Ивета Найденова.

Тя даде пример за натовареноста на болницата от вчера и обясни, че един дежурен лекар, който бил на смяна е трябвало да обслужи 70 пациента, което по думите й не е по възможностите на никого. Според нея такъв голям брой пациенти не може да бъде обслужен качествено и има риск да се допусне различен вид пропуски. Тя обясни, че вземането на PCR-проба не е задължително, както в момента се оформя като поведение сред пациентите. „Загубил обоняние, има мускулни болки, има температура. Апелирам първо да се обадят и обръщат към личните си лекари, към специялисти от доболничаната помощ и да се подържа една връзка с болницата, кои пациенти трябва да бъдат хоспитализирани или обслужени в спешно отделение. Тъй като броя на хоспитализираните расте, както се вижда с минути и да се прецезира, кои са по-тежко болните пациенти, те да бъдат насочвани, към болницата“, каза д-р Найденова.

Очаквайте подробности!

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 452

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!