BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Видин е областта с най-малко пътнотранспортни произшествия в Северозапада (Снимки)

Видин е областта с най-малко пътнотранспортни произшествия в Северозапада (Снимки)

Най-малко тежки пътнотранспортни произшествия в Северозападна България през 2020 г. са настъпили на територията на област Видин. Това стана ясно по време на вчерашно заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, съобщиха от Областната администрация. То бе председателствано от областния управител Момчил Станков, а в него участие взе заместник-председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева, заместник областния управител Лъчезар Попиванов, представители на общини и ангажираните институции.

„Въпреки постигнатите резултати, в сравнение със съседните области в региона, следва да се предприемат допълнителни действия за превенция, особено с оглед увеличаващия се трафик“, подчерта Анжелина Тотева. По думите ѝ Видин е и сред областите, в които по време на извънредното положение не се е наблюдавало намаление на пътния травматизъм.
„Много важно е и общините да осъзнаят важността на темата и да я поставят в центъра на политиките, които провеждат“, допълни още тя и цитира статистика, според която около 60% от пътните инциденти в региона са настъпили на територията на населените места. В тази връзка бе коментирано като добър пример фактът, че Видин е областта, в която най-много от общините са въвели вътрешни системи за управление на безопасността при движение по пътищата. Те обхващат различни аспекти – постоянен мониторинг на нарушенията на шофьорите управляващи служебни автомобили, повишаване на компетенциите им, в това число и за оказване на първа помощ и др.
Сред основните проблеми в региона е недоокомплектоваността на екипите на МВР, както и недостатъчното финансиране за поддръжка на инфраструктурата, докладваха от институциите. Предизвикателство е и все по-големият трафик на тежкотоварни автомобили, които преминават през моста „Нова Европа“ при Видин – Калафат. В тази връзка бе коментирана и нуждата от планиране на учения за реакция на институциите от единната спасителна система в рамките на областта при сериозен инцидент на пътя.

На територията на Област Видин от началото на годината са настъпили 39 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 4 души и са ранени 49 човека. Най-много от тях са настъпили на територията на Община Видин – 27 пътни инциденти.

Снимки:Областна администрация Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 49

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!