BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Видин с нова арт инсталация в Крайдунавския парк

Видин с нова арт инсталация в Крайдунавския парк

Град Видин се сдоби с нова арт инсталация, разположена в началото на Крайдунавския парк. Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова присъстваха на откриването на арт инсталацията представляваща името на Видин, изписано с големи цветни букви. Надписът е подарък от дамите от „Инър Уийл клуб“ – Видин.

„Аз се надявам като градоначалник много наши съграждани да повярват в идеята, че Видин може да се превърне в перлата на Дунава. И да започнат да работят и те по идеята да се почиства около техните блокове, да се облагородява, да дават идеи къде да сложим пейки – така че нашият роден град да заприлича на едно прекрасно място за живеене“, каза кметът д-р Цветан Ценков, като благодари, от свое име и от името на Общинското ръководство, на дамите от Инър Уийл клуб – Видин за хубавата инициатива.

Изработването и монтирането на надписа е със средства, набрани в рамките на благотворителния осмомартенски бал, който Инър Уийл организира, обясни Ася Пешева, ротационен председател на Инър Уийл клуб – Видин, като също благодари на Общината за съдействието. „Надявам се, че тези цветни букви ще донесат много настроение,  много усмивки и много любов. Ние сме една организация, която тази година прави 20 години…, и се радвам, че на годишнината на нашата организация ще заблестят тези букви“, сподели Ася Пешева.

Проектът ще е в завършен вид след няколко дни, когато гражданите и гостите на Видин ще могат да видят надписа и светещ.

Екип: Видин Вест

Посещения: 22

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!