BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Във Видин поставиха метално сърце за съхранение на пластмасови капачки (Снимки)

Във Видин поставиха метално сърце за съхранение на пластмасови капачки (Снимки)

Идеята за това е на видинчанина Бисер Борисов. Заедно със свои приятели той се заема да го измайстори. От Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ откликват и се ангажират да стопанисват съоръжението, съобщиха от местната администрация.

В продължение на една година в Детския отдел читатели носят капачки, за да помагат на хора в нужда. Поставянето на металното сърце се осъществи със съдействието на Община Видин, допълват от пресцентъра на областния град.

На символичното откриване срещу една от детските площадки в парк „Рова“, присъства заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова. „Във Видин вече има поставени метални червени сърца за съхранение на тези капачки, днешното е трето поред, надявам се не и последно. Похвално е, че нашите съграждани се включват активно. Призовавам от името на общинското ръководство да се пази съграденото и желая успех на инициативата. Да правим добро, то се случва, когато вярваме в него и става възможно с усилията на всички нас!“, заяви Борисова.

Директорът на видинската библиотека Десислава Иванова благодари за усилията, които всички полагат в името на каузата. Сред желаещите да помогнат днес беше и семейство, заедно с едногодишната си дъщеря Магдалена.

Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 127

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!