BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Белоградчик се проведе обществена среща за изработване на план за интегрирано развитие на Общината за периода 2021 – 2027 Г.

В Белоградчик се проведе обществена среща за изработване на план за интегрирано развитие на Общината за периода 2021 – 2027 Г.

В голямата зала на Младежки дом – Белоградчик се проведе среща със заинтересовани лица от гр. Белоградчик и общината за представяне на процедурата по изработване на План за интегрирано развитие на община Белоградчик (ПИРО) за периода 2021 – 2027 г. Това съобщиха от пресслужбата на Община Белоградчик.

Поканени са представители на обществеността, на образователните институции, бизнеса, пенсионерите, институции на държавната администрация, здравеопазването.
Целта на срещата е гражданите да бъдат запознати с изискванията за обхват и съдържание на плана, заложени в „Методически указания за разработване и прилагане на планове за интегрирано развитие на община (ПИРО) за периода 2021 – 2027 г.”, както и да се съберат мненията на максимално широк кръг от заинтересованите страни в хода на дефиниране на целите за развитието на общината през следващия 7 годишен период.
Присъстващите бяха запознати с част от предложенията за реализиране на проекти за развитие на общината, изведени от събраните до момента 340 броя попълнени анкети от живеещите в града и прилежащите към общината села.
Състоялата се по време на срещата свободно проведената дискусия, премина активно и с интерес. Всеки желаещ да вземе отношение имаше възможността да очертае основните проблеми на общината и пътя за тяхното преодоляване, според вижданията и компетентността си. Изказаха се различни идеи за проекти, които да бъдат включени в разработката на плана, основно в областта на развитие на туристическата инфраструктура и атракции, както и благоустрояването на населените места.
Тази среща е част от поредица инициативи за консултиране на обществеността в рамките на разработване за Плана интегрирано развитие на община Белоградчик 2021 – 2027 г.

Снимки:Община Белоградчик

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 21

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!