BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В България вече няма области, които попадат в „зелената“ зона на пандемията

В България вече няма области, които попадат в „зелената“ зона на пандемията

Наблюдава се тревожно повишаване на заболяемостта от COVID-19 в страната, като през последните две седмици тя надхвърля 120 души на 100 хил. население. В България вече няма области, които попадат в зелена зона, бе съобщено на седмичния брифинг вчера, в Министерския съвет.

В момента по показател заболяемост България се намира на 21-ро място от 30 страни в Европейски съюз и на 2-ро на Балканския полуостров. По смъртност страната ни е на 10-то място сред държавите от ЕС и на 4-то място на Балканския полуостров.

Отчетен е сериозен ръст в броя на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция, нараства броят на нуждаещите се от интензивно лечение – в момента те са 7% от всички хоспитализирани с COVID-19.

От началото на пандемията медицински служители с доказана коронавирусна инфекция са 2 169. Най-много са засегнатите лекари – 37%, и медицинските сестри – 33 %.

В отговор на журналистически въпрос заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков съобщи, че ще бъдат закупени бързи антигенни тестове за екипите на спешна помощ. Така реално диагнозата ще е ясна веднага и екипите на спешна помощ ще знаят дали болният е с COVID-19.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 128

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!