BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Северна Каролина преустановяват ваксинациите с Johnson & Johnson

В Северна Каролина преустановяват ваксинациите с Johnson & Johnson

Ваксинационни центрове в американския щат Северна Каролина заявиха, че са преустановили използването на ваксината срещу КОВИД-19 на компанията Джонсън и Джонсън (Johnson & Johnson), след като при най-малко 26 души са се проявили странични реакции, сред които припадане, предадоха БТА и Асошиейтед прес.

Четирима ваксинирани са били откарани в болница за допълнителни изследвания. Щатските и федералните здравни власти разследват случая.

Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията заявиха, че реакции като припадане не са рядкост след ваксинация, но въпреки това се запознават с докладите за странични реакции в Северна Каролина и още три щата.

Очаква се всички откарани в болница в щата да се възстановят, казаха представители на местните здравни власти.

Говорителката на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Кристен Нордлунд заяви, че федералната агенция е информирана за страничните ефекти, които са се проявили при някои хора, на които е била поставена ваксината на Джонсън и Джонсън, в щатите Айова, Джорджия, Колорадо и Северна Каролина. Страничните реакции включват замаяност и учестено дишане. Нордлунд изтъкна, че Центровете за контрол и превенция на заболяванията работят заедно с представители на щатските и местните власти, за да преценят ситуацията. След направени тестове на ваксини федералната здравна агенция е стигнала до заключението, че няма причина за безпокойство.

„Ваксините срещу КОВИД-19 са сигурни и ефективни. При много хора не се проявяват странични ефекти след ваксиниране срещу КОВИД-19, но при някои хора се наблюдават болка, подуване на мястото на поставяне на ваксината, треска или главоболие. Обикновено, тези реакции не траят дълго и означават, че тялото изгражда защита“, изтъкна Нордлунд.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 11

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!