BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция увеличава двойно заплати на медици

Гърция увеличава двойно заплати на медици

Гърция увеличава двойно заплатите на медици, които помагат в болниците в северната част на страната. Депутати лекари се включват в помощ на колегите си без заплащане. Вътрешната изолация и забраната за движение между районите остава в сила и по празниците.

Гръцки медици доброволно се прехвърлят в болниците в Северна Гърция, където има липса на специалисти. По решение на парламента те получават двойно заплащане от днес. Силен натиск от пациенти с Covid-19 и при голям брой заразени от медицинския персонал ,директорите на болниците в Северна Гърция призоваха колеги от други части на страната доброволно да се включат в екипите. Първо реагираха медицински сестри от островите, където заразените са малко. Последваха ги и лекарите.

Дори лекари на частна практика заявиха готовност във всеки момент да се включат в общинските болници. В същото време всички депутати- медици вече работят в болниците без заплащане, съобщават от парламента.

Очаква се до края на годината Гърция да получи първата доставка на ваксината и да започне масово ваксиниране първо на групите в риск, заяви министърът на здравеопазването, информира Novini.bg.

Премиерът Кириакос Мицотакис призова лидерите на партиите първи да се ваксинират.

Специалистите все още не са единодушни за причините, довели до взрив на заразените предимно в Северна Гърция въпреки наложената строга карантина повече от месец. До 14 декември се удължава времето на строгите мерки. Отварянето на заведения и училища остава за началото на следващата година, съобщиха министри.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 31

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!