BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дават по 30 лева допълнително за интернет на учителите

Дават по 30 лева допълнително за интернет на учителите

Учителите получават допълнителни средства, с които да компенсират разходите си по време на онлайн обучението, стана ясно от думите на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, съобщи dariknews.bg.

„Има подписан анекс към колективния трудов договор, в който са одобрени допълнително 30 лв. за заплащане на интернет на учителите и за консумативи“, обяви той по време на участието си в петъчния парламентарен контрол.

Министър Вълчев увери, че няма учители, които по време на пандемията да не преподават в електронна среда заради липса на устройства. „Може някъде да не преподават заради други фактори, но не и заради липса на устройства“, категоричен бе той.

Министър Вълчев подчерта още, че вече над 80% от учителите работят с електронни дневници и този процес ще се увеличава. Той допълни още, че от МОН разработват специален наръчник за родителите за това как да подпомагат обучението на децата в електронна среда.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 27

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!