BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детска градина „Синчец“ отбеляза Световния ден на ходенето

Детска градина „Синчец“ отбеляза Световния ден на ходенето

Заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика на Община Видин Борислава Борисова беше гост на събитието, в което се включиха възпитаници на ДГ „Синчец“ с филиал ДГ „Вида“ от втора, трета и четвърта възрастова група, съобщиха от пресслужбата на общината. Гости на празника бяха също главен инспектор Владимир Герасимов, началник на Сектор „Пътна полиция“ и главен инспектор Димчо Горанов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Видин.

Директорката на детското заведение Габриела Борисова обясни, че идеята за отбелязване на Световния ден на ходенето се зародила, тъй като заради епидемичната ситуация все по-често сме затворени вкъщи. Решили обаче да съчетаят това с представяне на ситуации по пътна безопасност на движението, включени в годишния план на Детската градина по БДП, както и лекция и демонстрация по пожарна безопасност и защита на населението.
Заместник-кметът на Община Видин приветства от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име организирането на хубавата инициатива по повод Световния ден на ходенето. „Искам да поздравя директорката на детското заведение, както и целия екип за желанието и мотивацията на днешния празник да обърнат внимание и на безопасното движение по пътищата, както и на пожарната безопасност, защото здравето и животът на децата са най-важното нещо за всички нас“, заяви Борислава Борисова. Тя пожела на децата да растат здрави и щастливи и ги призова да спазват правилата за пътна и пожарна безопасност.
След края на официалната част, възпитаниците на детската градина от четвърта възрастова група представиха пред своите гости ситуации по пътна безопасност на изградената в двора на детското заведение площадка по БДП. Малчуганите показаха, че добре познават пътните знаци, знаят как е правилно да се пресичат улиците и кога пешеходците са с предимство. Те поздравиха присъстващите като рецитираха стихотворение за правилата за движение и изпяха тематична песничка. Междувременно децата от втора и трета възрастова група изслушаха лекция по пожарна безопасност. Най-голямо вълнение у малчуганите предизвика възможността да видят на живо пожарен автомобил, който от Районната служба във Видин бяха докарали специално за демонстрацията. Празникът в детското заведение продължи със спортни игри за по-малките. Децата от четвърта възрастова група пък се впуснаха в търсене на „съкровища“ – те трябваше, водейки се по карта, да изминат определен маршрут, по който да търсят скрити части от пъзел.
При посещението си в детската градина заместник-кметът Борисова имаше възможност да разгледа чудесните условия, в които са обгрижвани децата. През изминалото лято със средства за материали от бюджета на Община Видин и на Детската градина и с труда на служители на детското заведение изцяло е обновена занималнята за най-малките, където удобството на малчуганите се осигурява благодарение на изработените по поръчка легла с нови матраци. За всяко дете също така има закупени нови комплекти постелъчен инвентар. А за по-интересното протичане на занятията, занималнята е снабдена и с бяла интерактивна дъска. Цялостен ремонт е извършен и в помещението на яслената група, която е разположена в сградата на филиала.

Снимки:Община Видин

ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 1

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!