BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детски градини в Берковица получиха таблети и образователни играчки по проект за деца от ромски произход

Детски градини в Берковица получиха таблети и образователни играчки по проект за деца от ромски произход

Детските градини в град Берковица – „Пролетна дъга“, „Звънче“ и „Малина“, получиха част от предвидените по дейностите на проект „„Достъпна и качествена образователна среда за деца от ромски произход”, Договор № БС 33.19-5-003/30.09.2020 година, детски образователни играчки за придобиване на знания и умения от подрастващите и таблети, необходими за внедряване на съвременните технологии в образователния процес на децата от ранна възраст.

Проектът е на стойност 14 605.04 лева и е с продължителност 9 месеца – от октомври 2020 година до юни 2021 година, информират от пресслужбата на общината. Дейностите включват учене чрез игра, съхраняване на обичаите, равен достъп до качествено образование, взаимодействие между традиции и съвременност, обучителни семинари за работа в мултикултурна среда.
Проектът предвижда предоставяне на още дидактически игри, интерактивни играчки, занимателни пъзели, дървени магнитни дъски с фигури, букви и цифри.
Важно е да се отбележи, че проектът има устойчивост и перспективност. Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства е финансирал и други проектни предложения на Община Берковица през годините, а целта е формиране на позитивно мислене у младите хора към всяка етническа група, толерантност и добронамерено отношение.

Снимки:община Берковица

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 11

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!