BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Диана Ковачева положи клетвата като омбудсман

Диана Ковачева положи клетвата като омбудсман

Без дебати и с подкрепата на опозицията, включително и на БСП, досегашният зам.-омбудсман Диана Ковачева, бивш правосъден министър в първия кабинет на ГЕРБ, беше избрана на поста, който зае след напускането на Мая Манолова.
През месеците след местните избори Ковачева реално изпълняваше функциите на омбудсман, но официално постът й беше на заместник, тъй като националният обществен защитник се избира само и единствено от парламента. и като такава подаде оставка веднага след избора й.
Гласуването за Ковачева показа голямо мнозинство – 173 депутати гласуваха „за“ нея, 3 се въздържаха, а нито един не се обяви „против“. „Омбудсманът никога не е бил пощенска кутия и никога няма да бъде. Амбицията ни е да превърнем институцията от последна надежда за хората, в тяхната първа реакция“, бяха първите думи на Ковачева от парламентарната трибуна. Ковачева обеща вратата й да бъде винаги отворена за нуждаещите се.
„Такова доверие задължава и означава че има сътрудничество в нелеката защита на правата на човека“, обърна се тя към депутатите. „За мен е чест, че съм четвъртият омбудсман и поемам институцията от ярки професионалисти. Да се защитават правата и свободите на гражданите си струва всяко усилие“, каза още омбудсманът.
Ковачева обеща вратата й да бъде винаги отворена за нуждаещите се, а след това положи и клетвата от парламентарната трибуна.

Източник: Darik News

Посещения: 43

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!