BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес 44% от учениците са на дистанционно обучение

Днес 44% от учениците са на дистанционно обучение

Надделя мнението, че образователният процес е дори невъзможен с носене на маски, особено за малките. Сега сме обаче в по-кризисен момент, с огромен натиск над болниците, за съжаление обсъждаме кое е по-малкото зло. Тази седмица казахме на училищата и учителите, че те могат да преценят дали децата да носят маски в час. Това заяви в NOVA образователният министър Красимир Вълчев.
„Носенето на маски казахме да е над 4-ти клас – за малките е по-неподходящо, по-трудно – има изследвания, че малките ученици са и по-малко приносители на вируса“, добави той.
Десоциализацията, обездвижването, при малките деца не е желателно продължителен престой пред екрани, това са негативните последици от дистанционното обучение, припомни Красимир Вълчев съображенията, поради които няма централна заповед за преминаване в електронна среда. Затова, по думите му, е препоръчително по възможност периодите на дистанционно обучение да не надвишават 3 седмици.
Може и едно дете от клас да премине към дистанционно обучение, дори класът да е в стаята, каза министърът.
Днес 44% от учениците ще учат в електронна среда, довчера бяха 38-39%, поясни Красимир Вълчев. От 2400 училища имаме 1100 без нито един случай на коронавирус – по-малките общини, по-отдалечените общини, изброи той.
„През януари и февруари вероятно ще има 2-3 седмици, когато се очакват и грипните вируси, тогава вероятно ще има преминаване на обучение в електронна среда“, предположи Красимир Вълчев.
За опасенията на учители, че присъственото обучение създава опасност за здравето им, той каза: „Където има учителска психоза, директорите могат да решават за преминаване временно в електронна среда – дал съм общи насоки да не се задържат повече от 3 седмици учениците в електронна среда“.

Източник: Дарик нюз

Посещения: 109

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!