BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Добра новина! Всички 283-ма служители в детските ясли и градини във Видин са тествани за Covid-19

Добра новина! Всички 283-ма служители в детските ясли и градини във Видин са тествани за Covid-19

Днес приключи тестването за COVID-19 на персонала от детските заведения на територията на община Видин, съобщават от Областната администрация.

Взети са проби на всички 283 лица – педагогически и непедагогически състав. Резултатите са очакват до края на тази седмица.

Областният управител Момчил Станков изказва благодарност към всички служители на видинските детски градини за проявеното гражданско самосъзнание и отговорност. „Многократно съм казвал, че само с общи усилия ще спрем разпространението на коронавируса в областта. С отзивчивостта, която проявихте, за пореден път доказахте, че грижата за живота и здравето на нашите деца е не само работа за вас, а и ваша мисия“, каза областният управител.

Припомняме, че общият брои на персонала в детските заведения във Видин е 283, като първоначално 240 от тях бяха дали съгласие да бъдат изследвани, а 43-ма отказваха да им бъдат взети PCR тестове за COVID-19. В крайна сметка, след призива който отправи областния управител към тях, тези които бяха отказали са дали съгласие да бъдат тествани за вируса.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 382

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!