BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Договориха се кога да отворят заведенията

Договориха се кога да отворят заведенията

Заведения, които бяха принудени да спрат да работят заради мерките срещу COVID-19, ще отворят на 1 март. Това стана ясно след среща на собствениците на заведения с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

По-рано на извънредно правителствено заседание премиерът Бойко Борисов изиска от здравния министър да проведе среща с представители на ресторантите, заведенията и нощните клубове и да обсъдят възможните решения за бранша. Представители на бранша признаха, че са срещнали разбиране и консенсус при разговорите с министъра.

„По-голямата част от въпросите за решаване обаче са по-скоро икономически и не са за разговор с министъра на здравеопазването. Ние се разбрахме, че ще имаме неговата подкрепа във връзка с една предстояща среща с икономическия екип на премиера и самия него“, казаха след разговорите те.

„Отваряме заведенията на 1 март и искаме предвидимост. Министърът се ангажира, че до края на януари ще бъдат изплатени абсолютно всички помощи и компенсации на абсолютно всички заведения“, коментираха представители на ресторантьорите.

На срещата е бил засегнат и въпроса за отваряне на нощните заведения от 14 март, информира Novini.bg.

Вчера от Сдружението на заведенията поискаха министърът на здравеопазването да подаде оставка и да се извини заради нанесените щети. Според тях той води лична война със заведенията, а не с COVID-19. Те питат защо се разхлабват мерки, при положение че новият щам вече е в България и къде е ръстът на заболели, който се е очаквал след коледните и новогодишните празници. Също така с какво един ресторант извън хотел е по-опасен от ресторант вътре в хотела.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 104

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!