BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Допълнителни изисквания за пристигащите от България въвежда Чехия

Допълнителни изисквания за пристигащите от България въвежда Чехия

От 29 март Чехия въвежда допълнителни изисквания за пристигащите от България. Сред новите изисквания е предварителното попълване и изпращане на електронен Формуляр на пътуващия (Public Health Passenger Locator Form).

По информация на посолството ни в Прага гражданите трябва предварително да направят и да представят при пристигането си в Чешката република PCR тест, направен не повече от 72 часа преди пристигането си. Отпада възможността за предоставяне на антигенен тест за COVID-19, не по-стар от 24 часа.

Не по-рано от 5 дни и не по-късно от 14 дни след влизането си в Чешката република пристигналите следва да направят отново PCR тест, който ще бъде автоматично представен в компетентната местна хигиенно-епидемична служба. До получаването на резултатите от този тест гражданите са длъжни да се самоизолират.

Посоченият по-горе електронен формуляр може да бъде открит на следния интернет-адрес: https://plf.uzis.cz/

Остава да важи правилото, че пътуванията до Чехия са възможни само в неотложни случаи: работа, важни семейни събирания, посещения в медицински или социални заведения и др.

Продължават да важат изключенията от горните правила за работниците в международния транспорт и за трансграничните работници, но не и за транзитно преминаващите през Чехия в посока Германия работници в международния транспорт. За тях при влизане на чешка територия се изисква антигенен или PCR тест, не по-стар от 36 часа преди влизането.

Детайлна информация за условията за влизане в Чешката република може да бъде открита на следния интернет адрес:
https://www.mvcr.cz/mvcren/article/coronavirus-information-of-moi.aspx

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 29

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!