BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДФЗ сключи 54 договора за 1 млн. лв. за инвестиции в доилна техника

ДФЗ сключи 54 договора за 1 млн. лв. за инвестиции в доилна техника

Държавен фонд „Земеделие” сключи 54 договора по Схемата за държавна помощ „Инвестиции за закупуване на съоръжения за добив и съхранение на сурово мляко и съоръжения за изхранване на новородени животни с мляко” от прием 2020 г. За тях през януари 2021 г. беше осигурен необходимият допълнителен финансов ресурс в размер на 1 млн. лева. Така от подадените заявления през прием 2020 г. са одобрени и договорени общо 100 проекта, като размерът на полагащата се държавна помощ възлиза на 2 028 920 лева.

По схемата се възстановяват до 50% от извършените разходите за инвестиции, като максималният размер на помощта е не повече от 25 хил. лева. Подпомагането се предоставя под формата на субсидия за покриване на част от разходите за реализация на инвестиции в стационарни и мобилни доилни съоръжения, оборудване за съхранение на мляко и съоръжения за изкуствено изхранване на новородени животни с мляко.

Целта на държавната помощ е стимулирането на земеделските стопани да направят инвестиции за подобряване на общата производителност и устойчивост на стопанствата си и по-специално – да намалят производствените разходи.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 3

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!