BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Държавен куклен театър – Видин отново отваря врати на 13 юни

Държавен куклен театър – Видин отново отваря врати на 13 юни

Държавен куклен театър – Видин отново отваря врати на 13 юни
Кукленият театър във Видин ще изнася представления за деца всяка събота
На 13 юни, събота, от 11:00 ч. Държавният куклен театър във Видин ще представи пиесата „Вълкът и седемте козлета“.
Артистите от видинския куклен театър, подобно на колегите си от цял свят, бяха принудени да прекратят дейността си за три месеца заради пандемията от Covid -19. За радост на публиката, със заповед на министъра на здравеопазването, от 1 юни театралните представления отново са разрешени при капацитет от 30 % от местата в залата и спазване на определени противоепидемични мерки.
Екипът на ДКТ – Видин е подготвил една по-различна програма през този нетрадиционен летен театрален сезон. Всяка събота от 11:00 ч. малки и големи ще имат възможност отново да се пренесат във вълшебния свят на приказните кукли. Подобна ежеседмична програма не е имало през последните няколко години и съставът на театъра се надява, че публиката ще бъде удовлетворена, а културният афиш на града – обогатен още повече.
Първото представление, което малчуганите ще могат да видят на 13-ти е „Вълкът и седемте козлета“. Следват „Маша и мечокът“ на 20-ти и „Дядовата ръкавичка“ на 27-ми. Билетите могат да се закупят предварително на място във фоайето на театъра – ул. „Пазарска“ 4 с работно време от понеделник (08.06) до петък между 10:00 ч. и 13:00 ч.
От театъра напомнят, че маските за възрастни са задължителни. Преди представленията на входа ще са осигурени дезинфектанти, а също и маски, в случай че някой е пропуснал да донесе своя. Местата ще са предварително разпределени, така че да се спазват изискванията за намален капацитет и безопасно разстояние.
Държавен куклен театър – Видин очаква с нетърпение първата си среща с публиката след изолацията на 13 юни, точно в 11:00. Подробна информация за програмата можете да откриете на Фейсбук страницата на театъра.

Екип Видин Вест

Посещения: 26

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!