BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Ценков: Създаваме общински предприятия, които ще дадат съвсем друг облик на Видин (снимки)

Д-р Ценков: Създаваме общински предприятия, които ще дадат съвсем друг облик на Видин (снимки)

Кметът на Видин: Стартираме значима реформа в Общината

Това заяви д-р Цветан Ценков на проведеното днес заседание на Общинския съвет, на което бяха разгледани няколко предложения, свързани с въвеждане на важни структурни промени. Всички те бяха подкрепени, съобщиха от пресцентъра на общината. „Създаваме общински предприятия, които ще дадат съвсем друг облик на Видин“, коментира в тази връзка видинският кмет. Това са: Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“, Общинско предприятие „Социални дейности“, в чиято структура влиза досегашното Направление „Социални и здравни дейности“ и Общински културен институт „Дунав“, обединяващ Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“, Градския духов оркестър и Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища“. Създаването на тези структури няма да е свързано с освобождаване на персонал. То цели постигане на по-добра оперативност и повече възможности за привличане на допълнителни средства от директорите, които стават второстепенни разпоредители с бюджет и ще бъдат избрани след провеждане на конкурси.
Подкрепено беше и предложението за сформиране на звено „Детско и училищно здравеопазване“, обхващащо медицинските специалисти от здравните кабинети в детските градини и училищата и Диагностичния център за ортостатични и опорно-двигателни нарушения при деца в училищна и предучилищна възраст. Гласувано беше също така създаването на нова организационно обособена структура чрез сливане на Детска млечна кухня и Детска ясла „Слънчев кът“ и въвеждане в нея на системата на делегиран бюджет, считано от 1 януари 2021 г.

В началото на заседанието присъстващите почетоха с едноминутно мълчание паметта на Румен Видов, кмет на Община Видин през мандат 2007 – 2011 г. и на Венцислав Станев, дългогодишен директор на най-старото учебно заведение във Видин СУ „Цар Симеон Велики“.

Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 319

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!