BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЕК прие мерки за капиталовите пазари в подкрепа на възстановяването на Европа от пандемията

ЕК прие мерки за капиталовите пазари в подкрепа на възстановяването на Европа от пандемията

Европейската комисия прие пакет от възстановителни мерки за капиталовите пазари, който е част от цялостната ѝ стратегия за възстановяване от кризата, предизвикана от коронавируса, съобщиха от комисията, предаде БТА.

На 28 април комисията вече предложи пакет от мерки за банковия сектор, за да улесни банковото кредитиране на домакинствата и фирмите в ЕС.
Целта на днешния пакет от мерки е да бъдат улеснени капиталовите пазари при оказването на подкрепа за възстановяване на европейските предприятия от кризата. В него се предлагат целенасочени промени в правилата за капиталовите пазари, така че да се насърчат по-големи инвестиции в икономиката, да се създадат условия за бърза рекапитализация на дружествата и да се повиши способността на банките да финансират възстановяването.

Пакетът съдържа целенасочени изменения на регламента за проспектите, директивата за пазарите на финансови инструменти (ДПФИ) II и правилата за секюритизациите. Всички тези изменения са залегнали в ядрото на проекта за съюз на капиталовите пазари, който има за цел да се интегрират по-добре националните капиталови пазари и да се гарантира равен достъп до възможности за инвестиране и финансиране в целия ЕС.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 11

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!