BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха шофьор на ГКПП Видин-Калафат за незаконно пренасяне на наркотично вещество (Снимки)

Задържаха шофьор на ГКПП Видин-Калафат за незаконно пренасяне на наркотично вещество (Снимки)

Митнически служители задържаха 44 355 таблетки лекарствен продукт в района на ГКПП Дунав мост 2 Видин-Калафат. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК, съобщиха от Агенция „Митници“.

Около 13,15 ч. на 14.01.2021 г., в района на ГКПП Дунав мост 2 Видин-Калафат, митническите инспектори са отклонили за проверка лек автомобил „Мазда“ с английска регистрация, управляван от българския гражданин Г.Г. 46-годишният водач е обяснил, че пътува за Великобритания. В багажника на колата са били установени куфар и лични вещи. Митническите служители са съпроводили шофьора до ТИР Терминала във Видин, където е била извършена щателна проверка на превозното средство. В естествена кухина под задната седалка са били открити блистери с таблетки с надпис Bensedin 10mg (diazepam). Въпросният препарат е включен в Списък III – Рискови вещества към Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични. Още от същия лекарствен продукт митническите служители са открили и в други кухини в автомобила – в предната лява врата, двете задни врати и пространство в багажника над бронята. Общото количество на задържаното лекарство е 2957 блистера, в които се съдържат 44 355 таблетки.

Г.Г. е бил привлечен в качеството на обвиняем и задържан за незаконно пренасяне през границата на страната на наркотично вещество. Съдът е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение „домашен арест“. Разследването по случая продължава.

Снимки:Агенция „Митници“

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 51

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!