BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заместник областният управител на област Видин бе гост на откриването на туристическия сезон в община Белоградчик

Празникът започна на централния площад „Възраждане“ в събота с тържествен водосвет, отслужен от Архиерейския наместник на Белоградчишка духовна околия Негово Високоблагоговейство отец Рафаил. Г-жа Арутюнян поздрави общинското ръководство за усилията, които полага за промяна облика на града на скалите, както и на намиращите се в близост местни забележителности, като ги превръща в предпочитани дестинации, в които туристите плануват да се върнат отново. Заместник областният управител изрази надежда, че новият туристически сезон ще бъде успешен, като изтъкна, че над 64 000 туристи са посетили Видинска област през 2023 г. „Предимствата и стратегическото разположение на нашия регион създават предпоставки за отключването на възможности, които да способстват икономическия подем. Доказателство за това е проявеният частен инвеститорски интерес към гр. Белоградчик. Гордеем се с добрите позиции на Видинска област, която се превръща в атрактивна дестинация, намерила своето достойно място и на Европейската карта“, каза в приветствието си г-жа Арутюнян.
Сред официалните гости бяха още Росица Кирова – зам.-председател на 49-ото НС, кметовете на община Чупрене и Ружинци Мария Тодорова и Александър Александров.
За доброто настроение на жителите и гостите на гр. Белоградчик бе представена танцова и музикална програма с изпълнения на вокално-инструментална група „Чаровни години“ към НЧ „Развитие – 1893“, Детски комплекс – Белоградчик и др.


През вчерашния ден в града под скалите бяха организирани велосипеден поход до село Боровица, пешеходни разходки, полети и издигания с балон над местността „Панаирище“, семейни и детски творчески работилници, а любителите на кулинарията дегустираха местни гозби. Атракция на финала се оказаха кукерските игри на Сурвакарската група от село Сирищник, област Перник. Празникът завърши с хора и общоградско веселие на площада.

 

Материалът Заместник областният управител на област Видин бе гост на откриването на туристическия сезон в община Белоградчик е публикуван за пръв път на Видин Вест.

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!