BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заразата в дома във Видин дошла от болницата в града?

Заразата в дома във Видин дошла от болницата в града?

Това предполагат кметът и местната здравна инспекция

В третото огнище на коронавирус във Видин – център за настаняване от семеен тип – започна епидемиологичното проучване как е пренесена заразата. Според кмета на града д-р Цветан Ценков и местната здравна инспекция – заразяването в дома е станало от болницата.

В дома живеят 14 души от 10 до 36-годишна възраст, 8 от тях са дали положителни проби, сред тях и дете на 13 години. „Засега се чувстваме добре с потребителите, с нас. Няма температури“, сподели детегледачката Емилия Найденова.

Най-вероятно заразата в социалната институция е влязла от вън с персонала. „Твърде е възможно и през болницата или ако някой от тях е отишъл там да се лекува“, коментира кметът на Видин д-р Цветан Ценков в ефира на „България сутрин“по BULGARIA ON AIR.

„Това предстои да установим с епидемиологичното проучване, което започва от днес и по всяка вероятност има връзка с областната болница“, смята директорът на РЗИ-Видин д-р Венцислав Владински.

Засега здравните власти следят с особено внимание състоянието на едно от децата в дома, което има увреждане на белия дроб. „Има затруднение при дишането, но то е на антибиотик още преди това“, обясни д-р Владински.

Управителката на дома, която е също е с положителна проба, ръководи още два центъра от семеен тип. „Ще бъдат изследвани и другите два центъра, тъй като има и персонал от този център, който е бил контактен с хората от другите два центъра“, поясни шефът на РЗИ-Видин.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Посещения: 1 060

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!